Antakya ve Yemek




Antakya
Saat 4.45, ogleden sonra, cuma (24.02.2006)...arkadaslarimin ısrarlı (mert-hakan) msn ve sms leri ile ani bir karar verip; bogaz manzarasini ve geçen gemileri bölen devasa ritz carlton manzaralı odamdan çıkıp saat 5 Havaş otobusune yetiştim. Saat 7 de Adana uçağına binmiştim bile. Saat 9. Adana dayiz; Nur Turizm ile yaptığımız üç saat yolculuktan sonra gece 12 de Savon oteline adımımızı attık.
Geçen haftasonu bir grup mimar ile birlikte bol bol içip, yemek yediğimiz bir Antakya gezisine katıldım. Bir çöl gibi uçsuz bucaksız zamansız gözüken deniz ve sahilin kenarında balık-rakı-taze roka, zeytin salatası (yeşil kırma zeytin ile), taze kekik salatası...akşam Antakya Kulüp Evinde bitmeyen yeşil Efe rakının devamı...herkes sarhoş...pazar saat 2, Harbiye Şelale dibi...yeniden...bira ile başlanan kebaplar rakı-roka ile devam edip tabii ki künefe ile son bulan hikayeler. Hikayelere önümüzdeki günlerde devam...önce mezeler, kebaplar, balıklar ve tabii ki rakı!!
st.simone manastırından ova ya bakış:

yüzyıl öncesinden bir köy evi...tarih duvara kazınmış:

0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home