Napoli'de Gastronomi (gibi birsey)
Ablamin postunu gorunce aldim elime pirinci pilav yapmak icin, bir de dolapta biraz sehriye varmis (Araplar sagolsun.konuya gelecegim,merak etmeyin). Dipfirizde de hafif tavuk vardi. Allahtan memleket dönüşü Rakimizda oylece uyuyordu kendince. Pilav,tavuk sote yaninda baldan tatli Rakı idi aksam menusu.
Yemek yerken yazalim dedik. Daha yazilmasi gereken zorunlu bir staj raporu var okul kurallari çerçevesinde. Nedir bu rapor? Ne gorduk ne yaşadik...Bir nevi 'Yedigin içtiğin senin olsun'hesabi...Tabi bunu birazda ziyaret ettigin ureticileri,restaurantlari ve benzerleri ovme pohpohlama adi altinda yapma zorunlulugu ki hic isime gelmez.
Anlayacaginiz isim zor.
Sevgili Mert tesekkurler, hele de Kunefe deyince icim nasil daglandi bilemezsin. Napoli'de Sfogliate Ricce gorduk, bir nevi milfoy hamuru dusun, birazcik 500 gram gibi domuz yagi (Strutto) kullaniyorlar ki siddetle uzak durdum. Domuzdan degil kalp krizi gecirme olasiligimin artmasindan.
Buradakiler ne anlar Kunefeden...
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home